Retkeilymedia Ahola Retkeilymedia Ahola Retkeilymedia Ahola Retkeilymedia Ahola

Nuuksio Retkeilyopas ja kartta

Nuuksio Retkeilyopas ja kartta
Hinta postikuluineen: 29,00 €
Veroton: 26,36 €
Julkaisija: Karttakeskus
Suositushinta: 29,90 € (+ postikulut)
Tekijä(t): Joel Ahola
ISBN: 978-952-266-085-5
Sivumäärä: 96 s. + kartta
Koko: Leveys 12 cm, korkeus 22 cm
Paino: 240 g
Nimikirjoitus: Kaikki kirjat myydään tekijän nimikirjoituksella
Saatavuus: Varastossa
Määrä:  
Nuuksio Retkeilyopas ja kartta Nuuksio Retkeilyopas ja kartta Nuuksio Retkeilyopas ja kartta Nuuksio Retkeilyopas ja kartta

Olen kirjoittanut ja kuvittanut helmikuussa 2014 ilmestyneen Nuuksio Retkeilyopas ja kartta -teoksen laajennetun ja uudistetun painoksen. Tavoilleni uskollisena olen vieraillut jokaisessa oppaan esittelemässä kohteessa. Karttakeskuksen kustantama teos koostuu 96-sivuisesta retkeilyoppaasta, jonka kaverina samassa paketissa on Nuuksion ulkoilukartta 1:20 000.

Nuuksion järviylänkö on harvinainen helmi aivan pääkaupunkiseudun kupeessa. Kansallispuiston lisäksi ylängön ulkoilualueet tarjoavat monipuolisia harrastusmahdollisuuksia ja retkikohteita jokaiselle kulkijalle – nautiskelevasta päiväpatikoitsijasta himohiihtäjään ja pyörätuoliretkeilijästä ratsukkoon. Merkityt reitit vievät luontopoluille ja nähtävyyksille sekä keittokatoksille makkaranpaistoon, mutta viitoitettujen taivalten väliin jää myös erämaista salomaata sykähdyttävine luontokohteineen.

Retkeilyoppaassa Nuuksion kansallispuisto ja järviylänkö on jaettu seitsemään luonnoltaan ja retkeilypalveluiltaan erityyppiseen alueeseen. Oppaassa esitellään 230 vierailukohdetta – kaikkea kalliomaalauksista myllypuroihin, luolista hiidenkirnuihin ja leiripaikoista jääkiipeilykohteisiin. Opas on laajennettu ja uudistettu versio vuonna 2008 ilmestyneestä teoksesta. Uudistus on mittava, sillä mukana on peräti sata uutta kohdetta, kuten kahdeksan luontopolkua.

Kohteiden esittelytekstien ja oppaan runsaan kuvituksen avulla omien retkien suunnittelu on helppoa. Kirjassa esitetyt kohteet on merkitty oppaan liitteenä olevaan ulkoilukarttaan, johon on painettu myös seudun laajat kesä- ja talviretkeilyreitistöt palveluineen ja taukopaikkoineen. Kartan pinta-alaa on laajennettu etelään ja itään, joten mukana ovat myös Kauhalan ulkoilualue, Träskändan kartanopuisto ja Tremanskärrin luonnonsuojelualue.

Retkeilyoppaan ja kartan yhdistelmä sopii jokaiselle Nuuksion vierailijalle. Se antaa ensikertalaiselle tuhdin tietopaketin oman retken suunnitteluun, mutta myös alueeseen jo vuosia perehtynyt ulkoilija löytää oppaan avulla uutta nähtävää ja koettavaa.


Media-arvostelut:

"Nuuksion retkeilyopas ja kartta päivitettiin" - Antti Huttunen, Retkipaikka

"Nuuksion uudet polut - Uudistetussa Nuuksion retkeilyoppaassa on sata uutta käyntikohdetta. Oppaassa kansallispuisto ja järviylänkö on jaettu seitsemään luonnoltaan ja retkeilypalveluiltaan erityyppiseen alueeseen. Kirja sisältää 10 tuoreista näkökulmista tehtyä retkiehdotusta tuomaan vaihtelua tunnetuimpiin reitteihin. Oppaan liitteenä on 1:20 000 ulkoilukartta, johon on painettu kesä- ja talviretkeilyreitistöt palveluineen ja taukopaikkoineen. Kirjan luettavuus on hieman parantunut, mutta opasta suojaava muovitasku hajoaa liian helposti maastokäytössä." - Mikko Hieta, Retki 3/2014

Tuotetiedot
Suositushinta: 29,90 € (+ postikulut)
Tekijä(t): Joel Ahola
ISBN: 978-952-266-085-5
Sivumäärä: 96 s. + kartta
Koko: Leveys 12 cm, korkeus 22 cm
Paino: 240 g
Nimikirjoitus: Kaikki kirjat myydään tekijän nimikirjoituksella

Kirjoita arvostelu

Nimi:


Arvostelu: HUOM: HTML koodia ei käänetä!

Arvio: Huono           Hyvä

Kirjoita kuvassa näkyvä varmistuskoodi: