Retkeilymedia Ahola Retkeilymedia Ahola Retkeilymedia Ahola Retkeilymedia Ahola

Kilpisjärvi Halti Retkeilyopas ja kartta

Kilpisjärvi Halti Retkeilyopas ja kartta
Hinta postikuluineen: 29,00 €
Veroton: 26,36 €
Julkaisija: Karttakeskus
Suositushinta: 29,90 € (+ postikulut)
Tekijä(t): Joel Ahola
ISBN: 978-952-266-205-7
Sivumäärä: 80 s. + kartta
Koko: Leveys 12 cm, korkeus 22 cm
Paino: 230 g
Nimikirjoitus: Kaikki kirjat myydään tekijän nimikirjoituksella
Saatavuus: Varastossa
Määrä:  
Kilpisjärvi Halti Retkeilyopas ja kartta Kilpisjärvi Halti Retkeilyopas ja kartta Kilpisjärvi Halti Retkeilyopas ja kartta Kilpisjärvi Halti Retkeilyopas ja kartta

Olen kirjoittanut ja kuvittanut heinäkuussa 2014 ilmestyneen Kilpisjärvi Halti Retkeilyopas ja kartta -tuotteen. Karttakeskuksen kustantama teos koostuu 80-sivuisesta retkeilyoppaasta ja ulkoilukartasta, johon on painettu mittakaavassa 1:50 000 myös seudun kesä- ja talviretkeilyreitit palveluineen ja taukopaikkoineen.

Käsivarren pohjoisosassa kohoavat kaikki Suomen yli tuhannen metrin korkeudelle yltävät tunturit. Ylväimpänä ja pohjoisimpana niistä nousee Halti, 1 324 metrin korkeuteen. Ensimmäiset retkeilijät kapusivat Haltille jo 1930-luvulle, jolloin Kilpisjärvelle ei ollut vielä edes tieyhteyttä. Suomen korkein kohta ja sen eteläpuolella levittäytyvä laaja avotunturialue innoittavat yhä matkailijoita, retkeilijöitä ja erämaan vaeltajia – Yliperän ystäviä. Seudulle ominaista ovat huimat korkeuserot, jyrkät pahdat, puuttomat paljakat sekä kalkkipitoisen maaperän ja alpiinisen ilmaston tuomat ainutlaatuiset elinolot vaativille tunturikasveille ja niistä riippuvaisille hyönteisille. 

Kilpisjärvi Halti Retkeilyopas ja kartta perehtyy tämän ainutlaatuisen luonto-, retkeily- ja matkailukokonaisuuden esittelyyn. Suurin osa oppaan ja kartan kattamasta alueesta kuuluu Käsivarren erämaahan, mutta vierailijoille tarjotaan parhaat palat myös Kilpisjärven ympäristöstä Saanaa ja Mallan luonnonpuistoa unohtamatta. Opas sisältää Käsivarrentien varrella sijaitsevat vierailukohteet Markkinan kylän ja Kilpisjärven väliltä tarjoten matkailijoille mielenkiintoisia vierailukohteita jo sata kilometriä ennen Yliperälle saapumista. Seutu sopii yhtä lailla lapsiperheen leppoisaan päiväpatikointiin kuin erittäin vaativaa vaellusta kaipaavan samoilijan viikkoja kestävään vierailuun. Kohteiden esittelytekstien ja oppaan runsaan kuvituksen avulla omien retkien suunnittelu on helppoa.

Oppaassa esitellään 140 vierailukohdetta – kaikkea pyhistä seitakivistä saksalaissotilaiden hylkäämään kuorma-autoon, vesiputouksista puolustusasemiin ja luontopoluista autiotupiin. Olen itse vieraillut jokaisessa oppaan esittelemässä nähtävyydessä.

Kirjan kohteet on jaettu neljään aihepiiriin: Reitit, tuvat ja muut retkeilypalvelut esitellään omana kokonaisuutenaan. Luontokohteisiin on kerätty alueen parhaat tunturihuiput, näyttävimmät vesiputoukset, pahdat, palsasuot ja muut luontonähtävyydet. Kulttuurikohteissa annetaan tiedot kymmenistä nähtävyyksistä, jotka kertovat seudun elämästä ja historiasta kivikaudelta nykypäivään. Sota-ajan tapahtumat ja puolustusasemat sekä rajan vartiointiin liittyvät rakennelmat on esitelty omana kokonaisuutenaan.


Media-arvostelut:

"Arviossa Kilpisjärvi Halti retkeilyopas ja kartta" - Antti Huttunen, Retkipaikka

”Kilpisjärvi Halti Retkeilyopas ja kartta on erinomaisesti toteutettu tarkka ja paljon uusia kohteita retken käyntikohteiksi viljelevä tuote. Jos on lähdössä Haltin suunnalle, kannattaa hankkia tämä.” – Jouni Laaksonen, Erä 11/2014

”Kohde-esittelyjen lisäksi kirjassa tarjotaan käytännön erätietoutta. Retkeilijät saavat ajantasaista tietoa tupien ja reittien varustetasosta ja kunnosta sekä retkeilystä alueen vaativissa avotunturiolosuhteissa. Lisäksi oppaassa kerrotaan yleistietoa eräretkelle valmistautumisesta eri vuodenaikoina.” – Caravan 5/2014

Tuotetiedot
Suositushinta: 29,90 € (+ postikulut)
Tekijä(t): Joel Ahola
ISBN: 978-952-266-205-7
Sivumäärä: 80 s. + kartta
Koko: Leveys 12 cm, korkeus 22 cm
Paino: 230 g
Nimikirjoitus: Kaikki kirjat myydään tekijän nimikirjoituksella

Kirjoita arvostelu

Nimi:


Arvostelu: HUOM: HTML koodia ei käänetä!

Arvio: Huono           Hyvä

Kirjoita kuvassa näkyvä varmistuskoodi: