Retkeilymedia Ahola Retkeilymedia Ahola Retkeilymedia Ahola Retkeilymedia Ahola

Pallas Hetta Retkeilyopas ja kartta

Pallas Hetta Retkeilyopas ja kartta
Hinta postikuluineen: 29,00 €
Veroton: 26,36 €
Julkaisija: Karttakeskus
Suositushinta: 29,90 € (+ postikulut)
Tekijä(t): Joel Ahola
ISBN: 9789522663320
Sivumäärä: 80 s. + kartta
Koko: Leveys 12 cm, korkeus 22 cm
Paino: 230 g
Nimikirjoitus: Kaikki kirjat myydään tekijän nimikirjoituksella
Saatavuus: Varastossa
Määrä:  
Pallas Hetta Retkeilyopas ja kartta Pallas Hetta Retkeilyopas ja kartta Pallas Hetta Retkeilyopas ja kartta Pallas Hetta Retkeilyopas ja kartta Pallas Hetta Retkeilyopas ja kartta

Olen kirjoittanut ja kuvittanut maaliskuun lopussa 2015 ilmestyneen Pallas Hetta Retkeilyopas ja kartta -tuotteen. Karttakeskuksen kustantama teos koostuu 80-sivuisesta retkeilyoppaasta ja ulkoilukartasta, johon on painettu mittakaavassa 1:50 000 myös seudun kesä- ja talviretkeilyreitit palveluineen ja taukopaikkoineen.

Pallaksen pyöreälakiset tunturit, kerot, seisovat kaarena Jerisjärven pohjoispuolella muodostanen yhden rakkaimmista kansallismaisemistamme. Pallakselta avotunturit jatkuvat helminauhana kohti pohjoista saavuttaen Ounastuntureiden puuttoman paljakan, jonka pohjoispäätä vartioi saamelaisten pyhänä pitämä Pyhäkero. Tälle tunturiketjulle viitoitettiin maamme ensimmäinen vaellusreitti Hetta–Pallas jo vuonna 1934. Yli kahdeksan vuosikymmentä vaeltajat ovat kulkeneet tuota sykähdyttää 55 kilometrin pituista taivalta niin kesällä kuin talvella. Reitiltä löytää yhä rauhaa ja erämaamaisemia, vaikka se on Suomen suosituin noin 15 000 vuotuisella vaeltajallaan.

Pallas Hetta Retkeilyopas ja kartta esittelee tunnetuimman retkeilyreittimme ja sen ympärille muodostuneen ainutlaatuisen luonto-, retkeily- ja matkailukokonaisuuden. Suurin osa oppaan kattamasta alueesta kuuluu Pallas–Yllästunturin kansallispuistoon, jonka edeltäjä oli jo vuonna 1938 perustettu Pallas–Ounastunturin kansallispuisto. Opas esittelee tarkasti Hetta–Pallas-reitin kaikkine palveluineen, nähtävyyksineen ja maisemineen, mutta vierailijoille tarjotaan parhaat palat myös Muonion, Oloksen, Jerisjärven sekä Pallaksen ja Hetan ympäristöstä. Mukana on myös Acerbin keinon melontareitti nähtävyyksineen ja reittikuvauksineen.

Opaskirjan ja kartan yhteispaketti on erinomainen apu Hetta–Pallas-reitin vaeltajalle, mutta se antaa yhtä lailla vinkit leppoisiin päiväretkiin tunturikeskusten läheisyydessä. Kohteiden esittelytekstien ja oppaan runsaan kuvituksen avulla omien retkien suunnittelu on helppoa.

Oppaassa esitellään 130 vierailukohdetta – kaikkea pyhistä seitakivistä historiallisiin kalamajoihin, sodan raunioista peurahautoihin ja luontopoluista autiotupiin. Kohteet on jaettu neljään aihepiiriin: Reitit, lintutornit ja muut retkeilypalvelut esitellään omassa luvussaan. Luontokohteisiin on kerätty alueen parhaat näköalatunturit, perinnemaisemat ja muut luontonähtävyydet. Kulttuurikohteissa kerrotaan kymmenistä nähtävyyksistä, jotka kuvaavat seudun elämää ja historiaa kivikaudelta nykypäivään. Lukuisat autiotuvat ja kodat on esitelty historioineen ja palveluvarustuksineen omana kokonaisuutenaan.

Tuotetiedot
Suositushinta: 29,90 € (+ postikulut)
Tekijä(t): Joel Ahola
ISBN: 9789522663320
Sivumäärä: 80 s. + kartta
Koko: Leveys 12 cm, korkeus 22 cm
Paino: 230 g
Nimikirjoitus: Kaikki kirjat myydään tekijän nimikirjoituksella

Kirjoita arvostelu

Nimi:


Arvostelu: HUOM: HTML koodia ei käänetä!

Arvio: Huono           Hyvä

Kirjoita kuvassa näkyvä varmistuskoodi: