Retkeilymedia Ahola Retkeilymedia Ahola Retkeilymedia Ahola Retkeilymedia Ahola

Vaellus Suomessa – suunnittele oma vaelluksesi

Vaellus Suomessa – suunnittele oma vaelluksesi
Hinta postikuluineen: 29,00 €
Veroton: 26,36 €
Julkaisija: Readme.fi
Suositushinta: 38,00 € (+postikulut)
Tekijä(t): Joel Ahola
ISBN: 978-952-321-791-1
Sivumäärä: 519 s.
Koko: Leveys 125 mm, korkeus 206 mm, paksuus 34 mm
Paino: 730 g
Nimikirjoitus: Kaikki kirjat myydään tekijän nimikirjoituksella
Saatavuus: Varastossa
Määrä:  
Vaellus Suomessa – suunnittele oma vaelluksesi Vaellus Suomessa – suunnittele oma vaelluksesi Vaellus Suomessa – suunnittele oma vaelluksesi Vaellus Suomessa – suunnittele oma vaelluksesi Vaellus Suomessa – suunnittele oma vaelluksesi Vaellus Suomessa – suunnittele oma vaelluksesi

HUOM! Suuresta koosta johtuen kirja toimitetaan postipakettina, mutta eipä huolta: myyntihinta sisältää jo kaikki postituskulut. Posti ilmoittaa paketin saapumisesta tekstiviestillä, joten tarkastathan antamasi puhelinnumeron tilausta tehdessäsi. Kiitos!

Olen kirjoittanut ja kuvittanut tammikuussa 2020 ilmestyneen Vaellus Suomessa – suunnittele oma vaelluksesi -teoksen. Se on uudelleen taitettu (170 sivua lisää) versio vuonna 2017 ilmestyneestä ja jo loppuunmyydystä Vaellus Suomessa -kirjasta. Teos esittelee 2 800 kilometrin vaellussarjani itäiseltä Suomenlahdelta Utsjoelle, Euroopan unionin pohjoisimpaan kolkkaan antaen vastauksen kysymykseen: millaista on vaeltaminen Suomessa?

Työnsin kajakkini itäisen Suomenlahden tyrskyihin keväällä 2009. Runsaat kaksi vuotta myöhemmin saavuin Lapin yöttömässä yössä Kaldoaivin erämaasta Utsjoen Nuorgamiin ja edelleen Norjaan, Jäämeren rannalle. Vaelsin 22 viikon pituista etappia muodostaen retkien helminauhan, joka kulki mutkitellen retkikohteesta toiseen. Matka taittui meloen, patikoiden, soutaen sekä hiihtäen, ja yösija löytyi teltasta, laavusta, autiotuvasta tai lumikammista.

Kirja vie lukijan kepeän kesäillan auringonlaskusta 40 asteen pakkaseen. Joutuisat neulaspolut ja leikkisät laineet vaihtuvat välillä myrskyävään järvenselkään ja upottaviin umpihankiin. Kahdelle vuodelle ajoittuva matka taittuu yhtä lailla syyssateessa ja kaamoksen pimeydessä kuin keväthankien kimalluksessa ja kesän ennätyshelteessä. Yli 500-sivuinen tarina esittelee yli 400 kuvan kera luontomme rikkauden, retkikohteiden runsauden ja vaeltamisen kaikkina vuodenaikoina. Lukuisat vinkit auttavat lukijaa omien retkien suunnittelussa ja välttämään pahimmat virheet.

Päiväkirjamerkinnät päästävät lukijan kokemaan ja tuntemaan millaista ajatusten piinaa on yksinäinen hetki lumimyrskyssä keskellä erämaata. Vaeltaja tietää miltä tuntuu, kun lusikka jäätyy kiinni huulin tai joenjää pettää kulkijan alta. Toisaalta eräelämän herkulliset yksityiskohdat ja mukana kulkevien ystävien kanssa koetut hetket nostavat riemun ja tunnelman leiritulen kipinöiden tavoin kohti taivasta. Matka vie korvesta erämaahan – ja elämyksestä toiseen.

Tuotetiedot
Suositushinta: 38,00 € (+postikulut)
Tekijä(t): Joel Ahola
ISBN: 978-952-321-791-1
Sivumäärä: 519 s.
Koko: Leveys 125 mm, korkeus 206 mm, paksuus 34 mm
Paino: 730 g
Nimikirjoitus: Kaikki kirjat myydään tekijän nimikirjoituksella

Kirjoita arvostelu

Nimi:


Arvostelu: HUOM: HTML koodia ei käänetä!

Arvio: Huono           Hyvä

Kirjoita kuvassa näkyvä varmistuskoodi: